Struktur i hverdagen

Struktur kan hjælpe os til at få hverdagen til at fungere. At strukturere sin tilværelse vil sige at skabe klare rammer for sig selv og overblik over ens gøremål og opgaver. For nogle mennesker kan det måske lyde afskrækkende og lige lovlig strømlinet – men pointen med at indføre struktur i hverdagen er faktisk, at der bliver frigjort ekstra energi, tid og overskud. Med andre ord kan man opnå følelsen af et mindre stramt program, hvis man strammer lidt op på, hvordan man forholder sig til dagens program.

Én meget simpel og effektiv fremgangsmåde er at inddele de ting, som man skal nå i løbet af dagen, i 3 puljer:

  1. noget meget vigtigt
  2. noget mindre vigtigt
  3. noget slet ikke vigtigt

Et enkelt redskab som dette kan være en stor hjælp. Hvis man har en forestilling om, at alle opgaver er supervigtige, kan man hurtigt blive stresset, fordi der simpelt hen ikke er tid nok til at være grundig med alting.

“Hvis du gerne vil være lidt mindre “stram i betrækket” kan det være en god idé at give den daglige struktur en opstrammer.”

Hvis man har den indstilling, at alt hvad der står på to-do listen er meget vigtigt, så er man ofte dømt til at være utilstrækkelig, fordi det bare er svært at få tid til det hele. Derfor er det vigtigt at gøre op, hvad hvad der er vigtigt og hvad der er mindre vigtigt – og det, der slet ikke er vigtigt, kan måske vente til en anden dag.

Ved at skabe overblik og prioritering af opgaver kan vi undgå at blive stressede – og vi kan få det nødvendige overskud, der skal til for at være behagelige og inspirerende at være sammen med. På den måde kan struktur i hverdagen blive meget afgørende for hvordan vi er som mennesker.

“Do the best you can, until you know better. Then when you know better, do better.”

— Maya Angelou