Specialistuddannelse i kognitiv adfærdsterapi

Holdstart 2025

Bliv ekspert i kognitiv adfærdsterapi (CBT), og udbyg dine færdigheder sammen med anerkendte undervisere fra hele verden.

Nicole Rosenberg Mikkel Arendt Stine Bjerrum Møller Randi Øibakken Patricia Resick Susan Young Pia Callesen Chris Irons Zindel Segal Rikke Kjelgaard Dennis Tirch Kim Mathiasen

Bliv en del af et fremtrædende netværk af CBT eksperter. Encounters specialistuddannelse giver dig dybdegående kendskab til tredjebølge-metoder og integrerer aktuelle samfundsmæssige perspektiver. Udvikl din faglige ekspertise og bliv bedre til at håndtere den svære samtale.

Om uddannelsen

Encounters specialistuddannelse giver dig en indføring i teori og metoder, og du tilegner dig kompetencer og værktøjer, der gør det muligt at udøve kvalificeret kognitiv adfærdsterapi (CBT).

Specialistuddannelsen i CBT er en toårig deltidsuddannelse, godkendt af Dansk Psykologforening, som opfylder kravene til klinisk teori og træning med 90 timers undervisning og 60 timers supervision. Den kan indgå som et modul i retningen ‘Voksen under intervention’, herunder Psykoterapi, Sundhedspsykologi, Psykopatologi og lignende uddannelser. Den er også godkendt som et Tværgående modul på 24 timer.

Ud over kognitiv adfærdsterapi får du undervisning i CBT til angst, depression, personlighedsforstyrrelser, traumer/PTSD og ADHD, samt i metakognitive metoder, Compassion Focused Therapy, Mindfulness-baseret CBT og Compassion Focused ACT.

Ønsker du at styrke dine terapeutiske evner og forbedre dine færdigheder i vanskelige samtaler, er denne uddannelse for dig. Du opnår kompetencer inden for den såkaldte ‘tredje bølge’ og udbygger din faglighed, så du blandt andet kan håndtere seksualitet i det terapeutiske rum. Du bliver også bedre til digital terapi og brugen af apps og AI, der åbner for en mere nærværende og omkostningsbevidst psykoterapi.

Uddannelsen henvender sig til psykologer, læger og andre faggrupper, som agerer indenfor en terapeutisk kontekst (f.eks. sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere, præster mv.). Op til 25% af de maksimalt 24 deltagere har en anden faglig baggrund end psykologi eller lægevidenskab. Det er en forudsætning, at deltagerne udøver terapi med klientkontakt under forløbet.

Program

Forløb og opbygning

Uddannelsen er tilrettelagt, så vi starter med fysisk undervisning på Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 Kbh. K. Her lærer vi hinanden at kende, så vi sammen bygger et trygt læringsrum. Det er vigtigt, når vi i forløbet skal have gruppesupervision. Formatet bliver senere mere virtuelt, og al supervision foregår online. Specialistuddannelsen kan derfor tages af alle, uanset hvor du bor i Danmark.

Der undervises henholdsvis på dansk og engelsk. Supervision er udelukkende på dansk. Som deltager skal dit webcam være tændt, dog er det valgfrit, såfremt sessionen optages. Undervisningen foregår mellem 8.30-15.30, og den virtuelle undervisning kan variere afhængigt af underviserens tidszone.

Undervisningsprogram

Det er tydeligt markeret, når undervisningen foregår online.

  • 28. og 29. august 2025: Kognitiv adfærdsterapi (CBT) – teori, metode og kompetencer – Nicole Rosenberg
  • 02. og 03. oktober. 2025: Angstspektret – Mikkel Arendt
  • 13. november 2025: Depression – Stine Bjerrum
  • 12. november 2025: Skematerapi personligheds-forstyrrelser – Randi Øibakken
  • 29. og 30. januar 2026: Cognitive Processing Therapy traumer/PTSD – Patricia Resick
  • 05. marts 2026: ADHD hos voksne – Susan Young
  • 07. maj 2026: Metakognitive metoder – Pia Callesen
  • 03. september 2026: Compassion Focused Therapy – Chris Irons
  • 22. oktober 2026: Mindfulness-baseret kognitiv terapi – Zindel Segal
  • 21. oktober 2027: Acceptance and Commitment Therapy (ACT) – Rikke Kjeldgaard
  • 11 og 12 marts 2027: Compassion Focused ACT – Dennis Tirch.
  • 11. maj 2027: Seksualitet CBT-praksis – Gert Martin Hald
  • 12. maj 2027: Innovation og muligheder med CBT i en digital verden – Kim Mathiasen

Forplejning

I forbindelse med den fysiske undervisning serveres morgenmad, frokost og kage. Kaffe, te og isvand er ad libitum. Er du vegetar eller allergiker, så giv os endelig besked. Vi bestræber os på at alle råvarer er økologiske.

Supervision

Supervisorerne er:

  • Neringa Aasdal, Specialpsykolog i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi med voksne.
  • Signe Malmose, Autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi.

Den virtuelle supervision afvikles i grupper af højst 8 deltagere, og du skal medbringe dit eget videomateriale af terapeutiske forløb. Supervisorerne roterer undervejs.

Datoer for 60 timers supervision:

Kommer snart!

Økonomi og finansiering

Prisen er kr. 55.000. Du kan få en væsentlig del af uddannelsen dækket ved brug af bruttolønsordningen. Som kommunalt ansat har du muligheden for at søge tilskud hos ‘Den Kommunale Kompetencefond’, som støtter med op til 30.000 kr.

Din tilmelding bekræftes ved at indsende din ansøgning og indbetale kr. 5.000. Beløbet kan ikke tilbagebetales, medmindre uddannelsen ikke afvikles. Det resterende beløb opkræves til indbetaling senest d. 16.06.2024, hvorefter det samlede beløb ikke kan tilbagebetales. Ønsker du ratebetaling eller rådgivning om finansieringsmuligheder, så kontakt Encounters uddannelseskoordinator Helle Rosendal på hellerosendal@encounter.dk.

Uddannelsen gennemføres ved minimum 16 deltagere. Ansøgninger behandles i modtaget rækkefølge.

Såfremt du er forhindret i at deltage, vil der være mulighed for at sende en stedfortræder mod betaling af administrationsgebyr, såfremt stedfortræderen opfylder alle kriterierne for deltagelse.

I tilfælde af akut opståede situationer forbeholder vi os retten til at flytte undervisningen eller udskifte undervisere. Der tages forbehold for fejl og ændringer.

Spørgsmål om uddannelsen?

Har du brug for mere information om uddannelsen? Så står uddannelseskoordinator Helle Rosendal klar til at guide dig og besvare alle spørgsmål.

E-mail: hellerosendal@encounter.dk
Telefon: 8140 1874



Uddannelsesstart:
d. 28 august 2025.
Tilmeldingsfrist: d. 16. juni 2025 – først til mølle.

Hent ansøgningsskema ›

Mød underviserne

Træd ind i et læringsmiljø, hvor teori møder praksis. Med Encounter får du adgang til undervisning fra førende globale eksperter i kognitiv adfærdsterapi. Vores program bygger på en balance mellem solid teoretisk forståelse og praktiske, anvendelige færdigheder i CBT.

Nicole Rosenberg

Nicole underviser i fagets teori, metoder og kompetencer, og har mere end 30 års erfaring med at undervise i psykoterapi i Danmark. Bidrag siden 1980’erne inkluderer publikationer og redaktion af førende værker som ‘Kognitiv terapi – Nyeste udvikling’ og ‘Kognitiv adfærdsterapi på tværs – Transdiagnostiske problemer og metoder’, sidstnævnte med Mikkel Arendt.

Mikkel Arendt

Mikkel underviser i CBT til angstspektret, og er lektor og psykolog hos Institut for Klinisk Medicin – Afdeling for Depression og Angst (AU), og har i en årrække arbejdet dedikeret med kognitiv angstbehandling. Publikationer inkluderer ‘Kognitiv terapi – Nyeste udvikling’ og ‘Kognitiv adfærdsterapi på tværs – Transdiagnostiske problemer og metoder’, sidstnævnte med Nicole Rosenberg.

Stine Bjerrum Møller

Stine, specialpsykolog og ph.d., underviser i kognitiv adfærdsterapi til depression. Har siden 2003 arbejdet i psykiatrien med særlig interesse for vrede og aggressiv adfærd. Leder af Forskningsenhed og Kompetencecenter for Psykoterapi på Psykiatrisk Center Stolpegård. Publikationer inkluderer ‘Terapeutisk samtaleteknik – Dialogen i kognitiv adfærdsterapi’ med Anne W. Kellner.

Randi Øibakken

Randi, en ledende psykolog og internationalt anerkendt supervisor, underviser i schematerapi til personlighedsforstyrrelser. Hun har en omfattende baggrund i psykologiske undersøgelser og ledelsesudvikling, med over 500 undervisningsforløb og 400 psykologiske undersøgelser. I 20 år har hun superviseret psykologer og læger som led i autorisations- og specialistuddannelse, og certificeret diverse psykologiske og neuropsykologiske test, herunder WAIS IV og Rorschach.

Patricia Resick

Patricia, professor i psykiatri og adfærdsvidenskab ved Duke University i North Carolina, underviser i kognitiv adfærdsterapi til traumer og PTSD, som hun har forsket i gennem mere end 45 år. Publikationer inkluderer et tocifret antal bøger og mere end 300 artikler/bogkapitler, og har modtaget Lifetime Achievement Award fra American Psychological Association som anerkendelse for det omfattende arbejde for bl.a. metoden Cognitive Processing Therapy.

Susan Young

Susan, professor og direktør for Psychology Services Limited, underviser i CBT til ADHD. Kendt som en pioner inden for området, har hun udviklet anerkendte behandlingsprogrammer som ‘Young-Bramham-programmet’ og ‘R&R2, Reason and Rehabilitation’. Hendes bidrag inkluderer over 150 artikler og flere bøger, bl.a. ‘Cognitive-Behavioural Therapy for ADHD in Adolescents and Adults: A Psychological Guide to Practice’.

Pia Callesen

Pia, en førende ekspert i metakognitiv terapi i Danmark og klinikchef for CEKTOS, underviser i metakognitive metoder. Har studeret under Adrian Wells ved Manchester University og har en ph.d. grad i feltet. Publikationer inkluderer den populære bog ‘Lev mere tænk mindre’, solgt i over 100.000 eksemplarer, ‘Drop grublerierne og slip fri af nedtrykthed og depression med metakognitiv terapi’ (2017, Politikens Forlag) og ‘Grib livet – slip angsten’ (2019, Politikens Forlag).

Chris Irons

Dr. Chris Irons underviser i Compassion Focused Therapy. Internationalt anerkendt og har siden 1999 arbejdet sammen med metodens grundlægger Paul Gilbert om at udvikle CFT til at være den populære psykoterapeutiske tilgang, som den er i dag. Publikationer inkluderer flere nøgleværker, bl.a. ‘Experiencing Compassion-Focused Therapy from the Inside Out’, og bidrager markant til metodens voksende popularitet.

Zindel Segal

Zindel underviser i Mindfulness-baseret CBT. Regnes for en af verdens førende eksperter i mindfulness, og er professor ved University of Toronto Scarborough og medarbejder i The Mindful Awareness Lab. Som en af metodeudviklerne, sammen med John Teasdale, Mark Williams og Jon Kabat-Zinn, har han bidraget til integrationen af mindfulness med kognitive metoder. Zindel er medforfatter til førende bøger inden for emnet, herunder ‘Mindfulness-baseret kognitiv terapi mod depression’.

Rikke Kjelgaard

Rikke Kjelgaard, underviser i Acceptance and Commitment Therapy (ACT), er et kendt ansigt inden for ACT-miljøet i Danmark. Med næsten 20 års erfaring har hun afholdt mere end 500 kurser og workshops og hjulpet over 10.000 mennesker. Publikationer inkluderer ‘Samtaler som forandrer: Behandlerens guide til ACT i teori og praksis’. Leder sin egen anerkendte ACT-specialistuddannelse.

Dennis Tirch

Dr. Dennis Tirch underviser i Compassion Focused Acceptance and Commitment Therapy (CF-ACT). Som en internationalt anerkendt ekspert i kognitiv adfærdsterapi, ACT og Compassion Focused Therapy, og tidligere Associate Director ved American Institute for Cognitive Therapy, har han grundlagt The Center for Compassion Focused Therapy i USA. Publikationer inkluderer ‘Experiencing ACT from the Inside Out’ og ‘The ACT Practitioner’s Guide to the Science of Compassion’.

Kim Mathiasen

Kim underviser i digital kognitiv adfærdsterapi. Forskningsleder ved Center for Digital Psykiatri, Region Syddanmark, og har en ph.d. grad i digital teknologi til psykologisk behandling. Hans arbejde fokuserer på internetbaseret terapi og integration af digitale værktøjer som apps og AI i terapeutisk praksis, der åbner for en mere nærværende og omkostningsbevidst psykoterapi.

Neringa Aasdal

Neringa er specialpsykolog i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi med voksne. Hun er en kyndig og meget erfaren supervisor, som er vant til både at undervise og supervisere i den kognitive adfærdsterapis metoder på specialistuddannelsesniveau.

Signe Malmose

Signe, autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi med voksne, bringer en rig erfaring fra psykiatrien til sin rolle som supervisor. Hun fungerer som ekstern supervisor for vores fastansatte psykologer hos Encounter.

Tilmeld dig uddannelsen

For tilmelding skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende ind til os.
Flere detaljer fremgår af  ansøgningsskemaet.

Uddannelsesstart: d. 28. august 2025.
Tilmeldingsfrist: d. 16. juni 2025 – først til mølle.